Bulut Kabartma Tarifi

İçerisindeki yumurta ve yoğurt sayesinde kabaran ve puf puf bir kıvam alan bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.

Malzemeler:
– 1 adet yumurta
– 1 su bardağı yoğurt
– 1 paket kabartma tozu
– 1 çay kaşığı tuz
– 3,5 su bardağı un
– Sıvı yağ (kızartma için)

Yapılış:
1. Yumurta, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu bir kapta iyice karıştırın. Karışımı homojen bir kıvam alana kadar çırpma teli veya mikserle çırpabilirsiniz.
2. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun kıvamı, ele yapışmayacak ve kolayca şekil alacak bir kıvamda olmalıdır.
3. Hazırladığınız hamuru, streç filme sarıp buzluğa atın ve minimum bir gece boyunca buzlukta dinlendirin. Buzluktan çıkardığınızda hamurun sertliği azalmış olacak ve daha kolay şekil alacaktır.
4. Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkartın ve hamur tamamen çözündükten sonra biraz un ilavesiyle tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Hamurun kalınlığı yaklaşık olarak 0,5 cm olmalıdır.
5. Bir bıçak yardımıyla karelere bölerek parçalara ayırın. Karelerin kenar uzunluğu yaklaşık olarak 5 cm olmalıdır. Kare şeklinin dışında, dilim veya daire şeklinde de kesebilirsiniz.
6. Bir kızartma tavasına bolca sıvı yağı alın ve güzelce kızdırın. Kızartma yağının sıcaklığı, hamurun hızlıca kabarması ve altın sarısı bir renk alması için önemlidir.
7. Kesilen hamurları kızgın yağa atın ve iki tarafı da altın sarısı bir renk alana dek çevirerek kızartın. Hamurların her iki tarafının da eşit şekilde kızardığından emin olun.
8. Pişirdiğiniz hamurları havlu kağıt serili bir kaba alarak fazla yağını süzmesini sağlayın.
9. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz. Yanında bal, pekmez veya taze meyve ile birlikte sunabilirsiniz.

İpuçları:
– Hamuru dinlendirdikten sonra şekil vermeye başlamadan önce, hamurun tamamen çözüldüğünden emin olun. Buzluğunuzun sıcaklığına bağlı olarak bu süre değişebilir.
– Hamuru ince açarken un kullanarak yapışmasını önleyebilirsiniz. Ancak hamurun çok kalın olmamasına dikkat edin, yoksa iç kısmının tamamen pişmemesi sorunu oluşabilir.
– Kızartma yağının sıcaklığına dikkat edin. Yüksek sıcaklıkta kızartma yapmak, hamurun dışının hızla kızarmasına ve içerisinin pişmemesine yol açabilir. Orta ateşte kızartma yapmak daha uygun olacaktır.
– Kızartılan hamurları fazla yağını süzmek için havlu kağıt kullanabilirsiniz. Böylece kabartmalarınız daha hafif ve az yağlı olacaktır.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir